Megjelent a vemhes kancák után járó támogatásról szóló rendelet

Hírek

Az agrárminiszter 31/2020. (VI. 22.) AM rendelete a Gazdaságvédelmi Akcióterv részeként kidolgozott Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Programból a tenyésztési programot végrehajtó lótenyésztők részére nyújtandó átmeneti támogatás igénybevételének részletes feltételeiről.

A fenti szövegre kattintva a rendeletet lehet olvasni a Magyar Közlöny 3892. oldalán.

A támogatással kapcsolatos Magyar Államkincstár Közlemény - 82./2020 (VII. 23.) itt olvasható.

 

Az AM rendelettel kapcsolatos részletes tudnivalók röviden alább olvashatók.

Igénylő: Lótenyésztéssel foglalkozó, nehéz helyzetben lévő vállalkozás, aki, amely a kérelem benyújtásakor  az egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartó Rendszerben ügyfélként szerepel (MVH regisztráció szükséges!).

A támogatás elektronikus úton adható be a Magyar Államkincstár erre kialakított felületén keresztül ügyfélkapus azonosítást követően (meghatalmazott útján is).

A kérelmek beadási időszaka: 2020. július 28.– 2020. augusztus 10.

Adószámmal rendelkező vállalkozások részére nyújtható a támogatás, őstermelő és állami cég is pályázhat, 0143 TEÁOR számmal (ló és lóféle tenyésztése) kell rendelkezni!

A június 30-ig fedeztetett kancákról a fedeztetési jegyzőkönyv másolatát csatolni kell, ezen a kérelmezőnek tulajdonosként vagy tartóként kell szerepelnie.

Minimum 18 napos vemhességről szóló állatorvosi igazolást is be kell nyújtani. Az állatorvosi igazolás. Pdf-ként kitölthető verzió.

A támogatás: átmeneti támogatás.

A támogatás összege:250 millió Ft, ez a pályázatot beadó pályázók kancái után kerül felosztásra, ezek alapján, amennyiben a beadott pályázatok meghaladják a tervezett számot, akkor a 80.000 Ft/vemhes kanca összeg csökken.

Kifizetés 2020. december 31-ig.

Amennyiben a támogatással kapcsolatban kérdés merül fel, úgy írjanak emailt az ugeto@ugeto.com címre.